Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś sałatka z melona, rukoli i szynki parmeńskiej. Tutaj szynkę lekko podsmażamy by nabrała chrupkości. Świeża niestety zginie w tej sałatce. Najlepiej wstawić do lodówki na 30 min. i przygotować przed podaniem. Składniki proste, sos prosty, ogólnie wszystko proste i trwa chwilę jej przygotowanie.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7782
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7782
Składniki
Melona obieramy i kroimy w drobną kostkę usuwając gniazda nasienne.
Ocet balsamiczny, miód i oliwę z przyprawami mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Na posmarowanej oliwą patelni smażymy lekko, pokrojoną w kawałki szynkę parmeńską i studzimy.
Wykładamy do miski rukolę, wsypujemy pomieszaną szynkę z melonem i polewamy całość sosem. Posypujemy posiekanymi liśćmi bazylii.