Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś sałatka z melona, rukoli i szynki parmeńskiej. Tutaj szynkę lekko podsmażamy by nabrała chrupkości. Świeża niestety zginie w tej sałatce. Najlepiej wstawić do lodówki na 30 min. i przygotować przed podaniem. Składniki proste, sos prosty, ogólnie wszystko proste i trwa chwilę jej przygotowanie.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3653
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 313
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3653
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 313
Składniki
Melona obieramy i kroimy w drobną kostkę usuwając gniazda nasienne.
Ocet balsamiczny, miód i oliwę z przyprawami mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Na posmarowanej oliwą patelni smażymy lekko, pokrojoną w kawałki szynkę parmeńską i studzimy.
Wykładamy do miski rukolę, wsypujemy pomieszaną szynkę z melonem i polewamy całość sosem. Posypujemy posiekanymi liśćmi bazylii.