Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda sałata lodowa jest niezwykle krucha, chrupiąca, delikatna i pełna smaku. Pojawia się w naszych ogrodach już w maju i czerwcu. Możemy ją kupić na straganie lub wychodować we własnym ogródku. Sałatka z niej jest przepyszna. Sałata lodowa kupowana zimą w sklepach to nie to samo warzywo, raczej z nazwy przypomina młodą, świeżą sałatę lodową.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 83
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 83
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 69
Składniki
Sałatę myjemy i osuszamy. Rwiemy na mniejsze cząstki, przekładamy do miski. Obraną i oczyszczoną z nasion i białego miąższu paprykę kroimy w paseczki. Ogórki obrane ze skórki w półplasterki. Pomidora kroimy w cząstki. Szczypior i lubczyk drobno siekamy. Wszystkie warzywa przekładamy do sałaty, mieszamy.
Składniki sosu dajemy do szklanki i dokładnie rozbijamy rózgą. Sosem polewamy sałatkę tuż przed podaniem na stół. Sałatka z młodej sałaty lodowej gotowa!