Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda sałata lodowa jest niezwykle krucha, chrupiąca, delikatna i pełna smaku. Pojawia się w naszych ogrodach już w maju i czerwcu. Możemy ją kupić na straganie lub wychodować we własnym ogródku. Sałatka z niej jest przepyszna. Sałata lodowa kupowana zimą w sklepach to nie to samo warzywo, raczej z nazwy przypomina młodą, świeżą sałatę lodową.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 515
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 158
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 515
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 158
Składniki
Sałatę myjemy i osuszamy. Rwiemy na mniejsze cząstki, przekładamy do miski. Obraną i oczyszczoną z nasion i białego miąższu paprykę kroimy w paseczki. Ogórki obrane ze skórki w półplasterki. Pomidora kroimy w cząstki. Szczypior i lubczyk drobno siekamy. Wszystkie warzywa przekładamy do sałaty, mieszamy.
Składniki sosu dajemy do szklanki i dokładnie rozbijamy rózgą. Sosem polewamy sałatkę tuż przed podaniem na stół. Sałatka z młodej sałaty lodowej gotowa!