Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i kolorowa sałatka z musztardowcem - listkami o mocnym smaku musztardy.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19847
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 486
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6896
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242895
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19847
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 486
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6896
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242895
Składniki
Musztardowiec (gorczyca sarepska) to roślina z gatunku kapustowatych. Z jego nasion wykonuje się, jak nazwa wskazuje, musztardę sarepską. W kuchni warto także wykorzystywać liście. Mają dość mocny, pieprzny, wręcz musztardowy smak. Musztardowiec występuje w kilku odmianach - moja ma mocno postrzępione, dekoracyjne liście. Jest źródłem wielu witamin, wapnia, fosforu, żelaza, kwasu foliowego.
Rukolę i musztardowca myjemy, układamy na talerzach. Na zieleninę kładziemy pokrojone warzywa, gruszkę i ser. Całość polewamy sosem i posypujemy ziarnami dyni. Musztardowiec nadaje sałatce pikantny smak.