Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone warzywa są ważnym elementem zdrowej diety, ponieważ są bogate w wiele składników odżywczych, w tym witaminy, minerały, błonnik i przeciwutleniacze. Z tego względu powinny je spożywać osoby na diecie redukującej tkankę tłuszczową, osoby dbające o urodę, a także osoby aktywne fizycznie i seniorzy. Lato jest najlepszą porą roku na wszelkie zielone warzywa, które zawierają maksymalną zawartość korzystnych dla zdrowia substancji. Tę pyszną sałatkę z ogórków i cukinii do obiadu możesz podać także jako samodzielne danie i lekką przekąskę.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 408
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 753
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 361
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 408
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 753
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 361
Składniki
Umyj szpinak pod bieżącą wodą i przełóż do miski. Wyłuskaj groszek, opłucz i osusz. Możesz użyć mrożonego groszku lub z puszki. Ogórki, cukinię i awokado obierz ze skórki i pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce jarzynowej. Ogórki i cukinię połóż na sicie, posól i poczekaj, aż nadmiar soku spłynie. Por przetnij na pół, opłucz z piasku i drobno posiekaj w plasterki. Umieść wszystkie składniki w misce, dodaj pestki dyni.
Przygotuj sos. Wyciśnij sok z cytryny, dodaj olej, musztardę i płynny miód. Energicznie wymieszaj, aby uzyskać aksamitny dressing. Dopraw solą i pieprzem, po czym przelej sos do sałatki i wymieszaj całość. Sałatkę podawaj od razu lub po 10 minutach, aby smaki miały szansę lepiej się połączyć. Przed serwowaniem przemieszaj sałatkę jeszcze raz.