Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka pełna smaków: słodka kukurydza, ostry ser żółty, pikantny pieczony kurczak. Smaczna i pożywna.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 716
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 716
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Składniki
Do sałatki możemy wykorzystać pieczonego kurczaka pozostałego po obiedzie, dobrze wystudzonego. Mięso kurczaka kroimy w kostkę. Różyczki brokuła gotujemy 2-3 min w osolonym wrzątku, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy na godzinę. Jeśli kurczak był łagodnie doprawiony do sałatki możemy dodać czosnek granulowany.