Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na pożywną i prostą sałatkę, która sprawdzi się jako samodzielny lunch lub kolacja? Ta sałatka z sosem musztardowo-miodowym jest prawdziwym majstersztykiem. Słodko-ostry dressing z wyraźną nutą gorczycy sprawia, że aż chce się sięgać po kolejny kęs. Same składniki warzywne są dość standardowe: ziemniaki, ogórek kiszony, papryka. To jednak właśnie ten sos sprawia, że tworzą jednolitą i pyszną całość.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 87
Dziś do pracy.
Odsłon: 114
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 124
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15388
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 300
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 87
Dziś do pracy.
Odsłon: 114
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 124
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15388
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 300
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Nie rozgotowuj ich. Odcedź je i ostudź, a następnie pokrój w średniej wielkości kostkę. Przełóż je do miski sałatkowej. Ogórki pokrój w cienkie plasterki, a każdy z nich w ćwiartki. Dodaj je do ziemniaków. Paprykę bardzo drobno posiekaj i dodaj do pozostałych składników. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Przygotuj dressing. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą: oliwę, musztardę, ocet, miód i przyprawy. Użyj rózgi - mieszanka powinna dobrze zemulgować. Przygotowanym sosem zalej sałatkę.
Natkę pietruszki posiekaj i obficie posyp wierzch dania. Sałatkę z sosem musztardowo-miodowym podawaj po co najmniej 4 godzinach przechowywania w lodówce. Najlepiej jednak smakuje następnego dnia.