Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Szybka w przygotowaniu, a jednocześnie smaczna i pożywna sałatka.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 47
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 75
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 47
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 75
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Składniki
Cukinie szatkujemy na mandolinie. Skrapiamy olejem i octem. Polewamy miodem, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Szynkę kroimy w paski i rumienimy na suchej patelni.
Na talerze wykładamy porcje cukinii. Posypujemy listkami rukoli. Na środku każdej porcji układamy połówkę jajka. Posypujemy chipsami z szynki i kwiatkami rukoli. Podajemy od razu po przygotowaniu.