Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Szybka w przygotowaniu, a jednocześnie smaczna i pożywna sałatka.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12266
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1452
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 83
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12266
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1452
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 83
Składniki
Cukinie szatkujemy na mandolinie. Skrapiamy olejem i octem. Polewamy miodem, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Szynkę kroimy w paski i rumienimy na suchej patelni.
Na talerze wykładamy porcje cukinii. Posypujemy listkami rukoli. Na środku każdej porcji układamy połówkę jajka. Posypujemy chipsami z szynki i kwiatkami rukoli. Podajemy od razu po przygotowaniu.