Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawie zwykła, bo oprócz śledzi są ziemniaki i ogórki kiszone, ale wzbogacona o kiwi, które dobrze się sprawdziło. Polecam.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie ok. 2-3 godziny. Po wyjęciu, dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić w kostkę. Przełożyć do miseczki. W kostkę pokroić ugotowane, obrane ziemniaki, jabłka pozbawione gniazd nasiennych i obrane ze skórki, ogórki kiszone, cebulę, jajka, obrane ze skórki kiwi. Dodać jeszcze osączoną na sicie kukurydzę, posiekany koperek, pieprz czarny świeżo mielony, musztardę, majonez, sól do smaku. Dokładnie pomieszać. Pozostawić w lodówce na ok. 2 godz. Przełożyć do salaterki i udekorować. Centralnie wbić w sałatkę przycięty do właściwej wysokości patyczek do szaszłyków Na patyczek do szaszłyków ponabijać plasterki kiwi przekładając małymi kawałkami. Powciskać między plasterki piórka koperku. ,,Choinkę,, udekorować cienką strużką majonezu, koralikami granatu, ząbkami kukurydzy i na czubku umieścić gwiazdę z sera. Smacznego.