Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-06-2022
Sałatkę z bobem można podać na zimno lub ciepło - w obu wersjach smakuje rewelacyjnie. Sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub grilla.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 700
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 525
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 700
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 525
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Składniki
Ziemniaki gotujemy. Następnie studzimy i kroimy w półplasterki. Bób płuczemy. Wrzucamy do wrzątku z dodatkiem 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki cukru. Gotujemy. Młody bób będzie dobry po 6-10 minutach, starszy musi się gotować nawet 20. W trakcie gotowania próbujemy, czy już nam odpowiada. Po ostudzeniu bób obieramy. Ogórki kiszone kroimy w plasterki. Mieszamy olej, ocet i przyprawy. Łączymy ziemniaki, bób, ogórki kiszone, sos i koperek. Podajemy na zimno lub podgrzewamy.