Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-06-2022
Sałatkę z bobem można podać na zimno lub ciepło - w obu wersjach smakuje rewelacyjnie. Sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub grilla.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4583
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12366
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5682
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7031
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4583
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12366
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5682
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7031
Składniki
Ziemniaki gotujemy. Następnie studzimy i kroimy w półplasterki. Bób płuczemy. Wrzucamy do wrzątku z dodatkiem 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki cukru. Gotujemy. Młody bób będzie dobry po 6-10 minutach, starszy musi się gotować nawet 20. W trakcie gotowania próbujemy, czy już nam odpowiada. Po ostudzeniu bób obieramy. Ogórki kiszone kroimy w plasterki. Mieszamy olej, ocet i przyprawy. Łączymy ziemniaki, bób, ogórki kiszone, sos i koperek. Podajemy na zimno lub podgrzewamy.