Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oczywiście na świątecznym stole, i nie tylko, nie może zabraknąć śledzi. Nie chodzi tylko o samo stwierdzenie, że "rybka lubi pływać". Po prostu musi, i już! Ta "rybka jest szybka" w przygotowaniu i smakuje obłędnie. Polecam.
Bardzo dobra propozycja na danie główne, ponieważ zawiera w sobie zarówno mię...
Odsłon: 397
Bardzo dobra propozycja na danie główne, ponieważ zawiera w sobie zarówno mię...
Odsłon: 397
Składniki
Śledzie kroimy na 2 cm paski (poprzecznie). Ziemniaki, ogórki i buraki w kostkę. Cebulę siekamy i sparzamy. Studzimy. Rybę, ziemniaki, ogórki i cebulę łączymy z majonezem i śmietaną. Do smaku doprawiamy pieprzem. Układamy na dno naczynia do serwowania. Na wierzch kładziemy pokrojone buraki. Schładzamy przed podaniem. Jeśli nie macie pewności odnośnie zasolenia śledzi, proponuję uprzednio namoczyć, przez godzinę (raz wymieniając wodę).