Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oczywiście na świątecznym stole, i nie tylko, nie może zabraknąć śledzi. Nie chodzi tylko o samo stwierdzenie, że "rybka lubi pływać". Po prostu musi, i już! Ta "rybka jest szybka" w przygotowaniu i smakuje obłędnie. Polecam.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10192
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9241
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6597
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10192
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9241
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6597
Składniki
Śledzie kroimy na 2 cm paski (poprzecznie). Ziemniaki, ogórki i buraki w kostkę. Cebulę siekamy i sparzamy. Studzimy. Rybę, ziemniaki, ogórki i cebulę łączymy z majonezem i śmietaną. Do smaku doprawiamy pieprzem. Układamy na dno naczynia do serwowania. Na wierzch kładziemy pokrojone buraki. Schładzamy przed podaniem. Jeśli nie macie pewności odnośnie zasolenia śledzi, proponuję uprzednio namoczyć, przez godzinę (raz wymieniając wodę).