Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oczywiście na świątecznym stole, i nie tylko, nie może zabraknąć śledzi. Nie chodzi tylko o samo stwierdzenie, że "rybka lubi pływać". Po prostu musi, i już! Ta "rybka jest szybka" w przygotowaniu i smakuje obłędnie. Polecam.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112845
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 135
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 318
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 390
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 697
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112845
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 135
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 318
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 390
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 697
Składniki
Śledzie kroimy na 2 cm paski (poprzecznie). Ziemniaki, ogórki i buraki w kostkę. Cebulę siekamy i sparzamy. Studzimy. Rybę, ziemniaki, ogórki i cebulę łączymy z majonezem i śmietaną. Do smaku doprawiamy pieprzem. Układamy na dno naczynia do serwowania. Na wierzch kładziemy pokrojone buraki. Schładzamy przed podaniem. Jeśli nie macie pewności odnośnie zasolenia śledzi, proponuję uprzednio namoczyć, przez godzinę (raz wymieniając wodę).