Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oczywiście na świątecznym stole, i nie tylko, nie może zabraknąć śledzi. Nie chodzi tylko o samo stwierdzenie, że "rybka lubi pływać". Po prostu musi, i już! Ta "rybka jest szybka" w przygotowaniu i smakuje obłędnie. Polecam.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1093
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 384
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3266
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 734
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1093
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 384
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3266
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 734
Składniki
Śledzie kroimy na 2 cm paski (poprzecznie). Ziemniaki, ogórki i buraki w kostkę. Cebulę siekamy i sparzamy. Studzimy. Rybę, ziemniaki, ogórki i cebulę łączymy z majonezem i śmietaną. Do smaku doprawiamy pieprzem. Układamy na dno naczynia do serwowania. Na wierzch kładziemy pokrojone buraki. Schładzamy przed podaniem. Jeśli nie macie pewności odnośnie zasolenia śledzi, proponuję uprzednio namoczyć, przez godzinę (raz wymieniając wodę).