Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Musi być na świątecznym stole.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112926
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 249
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 531
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 475
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 846
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112926
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 249
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 531
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 475
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 846
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w mleku ok. 2 godz. Powinny być lekko słone. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Dokładnie wymieszać majonez, śmietanę z serkiem śmietankowym. Dodać musztardę, miód, sok z cytryny, pieprz i sól do smaku. Wymieszać i wyłożyć na dno salaterki. Na tej poduszce ułożyć pokrojone w kotkę śledzie, a na śledziach pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę. Na cebuli położyć pora wcześniej pokrojonego w półplasterki, sparzonego wrzątkiem i przelanego zimną woda na sicie. Kolejna warstwa to pokrojone w kostkę jabłko, obrane i pozbawione gniazda nasiennego. Ze skórki można wykroić gwiazdki dla ozdoby. Na jabłkach ułożyć warstwę pokrojonych w kostkę ogórków konserwowych. Wszystko przykryć posiekanymi drobno jajkami, albo startymi na tarce o grubych oczkach. Oprószyć delikatnie solą i pieprzem świeżo mielonym do smaku. Udekorować wg uznania. Schłodzić. Smacznego