Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty.

Surówka z kapusty.

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 8

Dodano:

Odsłon: 1710

Bardzo smaczna i lekka. Idealna do mięs.

Składniki

  • Młoda kapusta lub kapusta pekińska, 1 szt.
  • cebula biała, 1 szt.
  • duża marchew, 1 szt.
  • Natka pietruszki, mały pęczek
  • sól, pieprz do smaku, 1 szt.
  • suszone oregano, szczypta
  • oliwa, 2-3 łyżki
  • sok z cytryny
  • łyżeczka cukru
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Surówka z kapusty.

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno posiekać, cebulę pokroić w drobną kostkę,nasolić i odstawić aby zmiękło.

  2. Jak kapusta zmięknie dodać startą marchew, pieprz i oregano do smaku, dolać oliwy, sok z cytryny, cukier i wymieszać.

  3. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 22 września 2009 Bardzo smaczna jest taka surówka ,bardzo czesto robie taka samą.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń