Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówki z kapusty pekińskiej zawsze kojarzą się z majonezem, który sprawia, że potrawa jest ciężka, tłusta i często może powodować nieprzyjemności trawienne. Nie musi tak jednak być. Surówka z kapusty pekińskiej bez majonezu jest delikatna i lekkostrawna. Dodatkowo dostarcza licznych witamin, w tym witaminy C, która podnosi odporność. Całość jest lekko słodka, przełamana ostrością szczypiorku. To propozycja świetna jako dodatek do obiadu albo samodzielny lunch do pracy w letnie dni.
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 169
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 136
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 56
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 73
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 169
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 136
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 56
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 73
Składniki
Kapustę pekińską drobno poszatkuj i wsyp do dużej miski.
Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę.
Szczypiorek pokrój w pierścienie – zarówno część zieloną, jak i białą. Wsyp także do miski.
Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszaj. Całość polej oliwą.
Surówka z kapusty pekińskiej bez majonezu jest natychmiast gotowa do spożycia.