Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza surówka składa się z kapusty kiszonej , jabłka, orzechów, pomarańczy oraz winogron, doprawiana sosem przygotowanym z cebuli , oleju, miodu, soku z cytryny i estragonu. Surówka bardzo smaczna , a jej zapach i smak przyciąga domowników.
nóż, deska, miska , szklana salaterka,
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Kapustę kiszoną delikatnie odcisnąć z soku i drobno pokroić. Pomarańczę obrać , podzielić na cząstki a następnie pokroić na mniejsze kawałki , jabłko obrać , usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki. Kapustę wymieszać , z pomarańczą, jabłkiem orzechami i winogronami. Przygotować sos; Cebulę po obraniu pokroić w drobniutką kostkę, wymieszać z estragonem, sokiem z cytryny oraz olejem , wymieszać do połączenia składników. Sos połączyć z surówką. Po wymieszaniu przełożyć do szklanej salaterki. Smacznego.
Przygotowanie składników.
Surówka gotowa do podania.