Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza surówka składa się z kapusty kiszonej , jabłka, orzechów, pomarańczy oraz winogron, doprawiana sosem przygotowanym z cebuli , oleju, miodu, soku z cytryny i estragonu. Surówka bardzo smaczna , a jej zapach i smak przyciąga domowników.
nóż, deska, miska , szklana salaterka,
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 443
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 559
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 443
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 559
Składniki
Kapustę kiszoną delikatnie odcisnąć z soku i drobno pokroić. Pomarańczę obrać , podzielić na cząstki a następnie pokroić na mniejsze kawałki , jabłko obrać , usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki. Kapustę wymieszać , z pomarańczą, jabłkiem orzechami i winogronami. Przygotować sos; Cebulę po obraniu pokroić w drobniutką kostkę, wymieszać z estragonem, sokiem z cytryny oraz olejem , wymieszać do połączenia składników. Sos połączyć z surówką. Po wymieszaniu przełożyć do szklanej salaterki. Smacznego.
Przygotowanie składników.
Surówka gotowa do podania.