Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z marchewki jak w restauracji to ciekawa propozycja na dodatek obiadowy. Zawiera bardzo aromatyczną miętę i natkę pietruszki. Ale prawdziwą petardą jest dodatek ostrego sosu chili lub Tabasco. Marchewka ma słodki smak, który w tym przypadku miesza się z dość sporą pikanterią. To właśnie też sos chili sprawia, że będzie ona nieco miększa, choć dalej chrupiąca.
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 121
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 281
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 121
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 281
Składniki
Marchewki umyj i obierz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach lub rozdrobnij robotem kuchennym na równe i cienkie słupki. Liście mięty i natki pietruszki umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Drobno je posiekaj. Cebulę obierz i cienko pokrój w piórka. Przelej je wrzącą wodą i osusz. Wszystkie składniki przenieś do miski sałatkowej.
Przygotuj dressing. Wymieszaj sok z limonki z sosem chili lub Tabasco. Następnie dodaj oliwę i całość bardzo energicznie ubij do całkowitego połączenia składników. Dodaj sól i pieprz do smaku. Wymieszaj sos i zalej nim warzywa. Surówkę dobrze wymieszaj, by cała była pokryta dressingiem. Surówkę z marchewki jak w restauracji podawaj jako dodatek obiadowy, najlepiej do mięs.