Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjna, świeża, aromatyczna surówka z dużą ilością koperku, czosnkiem i odrobiną majonezu. Kto jadł, oblizywał się po uszy :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5407
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 920
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11860
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1366
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5407
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 920
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11860
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1366
Składniki
Poszatkować kapustę. Posolić ją delikatnie i dokładnie wymieszać, by zmiękła. Odstawić na kilkanaście minut (ja lubię chrupkie warzywa, więc nie dopuszczam, by zmiękła za bardzo - wystarczy spróbować)
wymieszać jogurt z majonezem. Dodać zmiażdżone ząbki czosnku (może być go więcej, jeśli ktoś lubi). Dodać szczyptę (do pół łyżeczki) cukru, łyżkę soku z cytryny, dokładnie wymieszać. Nie solić! Posolona już jest kapusta. Spróbować :) to powinien być intensywny, słodko-kwaśno-czosnkowy sos z wyczuwalną nutą majonezu, ale leciutki.
Jeśli posolona kapusta puściła wodę - odlać. Do kapusty dodać drobno posiekany koperek, dokładnie wymieszać. Dodać sos jogurtowy i znów dokładnie wymieszać. Podawać od razu. Jeśli ma poczekać na posiłek - najlepiej schłodzić w lodówce. Świetna surówka do ryb. I do mielonych! Polecam