Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjna, świeża, aromatyczna surówka z dużą ilością koperku, czosnkiem i odrobiną majonezu. Kto jadł, oblizywał się po uszy :)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 47
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 572
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4008
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 47
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 572
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4008
Składniki
Poszatkować kapustę. Posolić ją delikatnie i dokładnie wymieszać, by zmiękła. Odstawić na kilkanaście minut (ja lubię chrupkie warzywa, więc nie dopuszczam, by zmiękła za bardzo - wystarczy spróbować)
wymieszać jogurt z majonezem. Dodać zmiażdżone ząbki czosnku (może być go więcej, jeśli ktoś lubi). Dodać szczyptę (do pół łyżeczki) cukru, łyżkę soku z cytryny, dokładnie wymieszać. Nie solić! Posolona już jest kapusta. Spróbować :) to powinien być intensywny, słodko-kwaśno-czosnkowy sos z wyczuwalną nutą majonezu, ale leciutki.
Jeśli posolona kapusta puściła wodę - odlać. Do kapusty dodać drobno posiekany koperek, dokładnie wymieszać. Dodać sos jogurtowy i znów dokładnie wymieszać. Podawać od razu. Jeśli ma poczekać na posiłek - najlepiej schłodzić w lodówce. Świetna surówka do ryb. I do mielonych! Polecam