Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziła ci się tradycyjna sałatka jarzynowa? Zaskocz bliskich czymś zdecydowanie ciekawszym. Sałatka z serem pleśniowym i granatem ma szansę stać się tegoroczny, świątecznym hitem. To nieoczywiste połączenie smaków i gdy raz je przetestujecie, z pewnością będziecie do niego powracać.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1423
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 449
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1423
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 449
Składniki
Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odcedź i odstaw do przestygnięcia.
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Ser pokrusz na mniejsze kawałki (możesz też go pokroić. Seler pokrój w cienkie półplasterki.
Przygotuj sos do sałatki: zmieszaj ze sobą rozgnieciony czosnek, majonez, jogurt oraz sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
Wszystkie składniki sałatki oraz sos wymieszaj ze sobą w dużej misce. Odstaw na godzinę do lodówki, aby smaki lepiej się połączyły.