Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziła ci się tradycyjna sałatka jarzynowa? Zaskocz bliskich czymś zdecydowanie ciekawszym. Sałatka z serem pleśniowym i granatem ma szansę stać się tegoroczny, świątecznym hitem. To nieoczywiste połączenie smaków i gdy raz je przetestujecie, z pewnością będziecie do niego powracać.
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 7130
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1691
Przepis dnia
Zapiekanka grecka, czyli inaczej musaka, to klasyczne i bardzo popularne dani...
Odsłon: 2216
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 825
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 7130
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1691
Przepis dnia
Zapiekanka grecka, czyli inaczej musaka, to klasyczne i bardzo popularne dani...
Odsłon: 2216
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 825
Składniki
Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odcedź i odstaw do przestygnięcia.
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Ser pokrusz na mniejsze kawałki (możesz też go pokroić. Seler pokrój w cienkie półplasterki.
Przygotuj sos do sałatki: zmieszaj ze sobą rozgnieciony czosnek, majonez, jogurt oraz sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
Wszystkie składniki sałatki oraz sos wymieszaj ze sobą w dużej misce. Odstaw na godzinę do lodówki, aby smaki lepiej się połączyły.