Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa gotowane na parze zachowują znacznie więcej swoich zdrowotnych właściwości niż gotowane w wodzie, nie tracą także smaku przez co znacznie można zredukować ilość soli przy podawaniu. Mogą być daniem głównym np. z ryżem lub kaszą lub dodatkiem do dania mięsnego.
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 32
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 101
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 32
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 101
Składniki
Umyć warzywa.
Obrać i pokroić wg upodobania na mniejsze lub większe kawałki.
Gotować ok. 20 min. na parze. Podczas gotowania doprawić majerankiem, pod koniec skropić sokiem z cytryny.