Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka niebanalnie podana z nieoczywistych składników skomponowana. Wyglądem gości zachwyciła, a smakiem zaskoczyła.
rondelek, garnek, patelnia
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2022
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 13007
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 266
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2022
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 13007
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 266
Składniki
Kuskus ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Fasolkę pokroić na 2-3 części ugotować na al dente ze szczyptą soli i cukru, odcedzić, zahartować wodą (ma być chrupiąca)odcedzić.
Marchewki obrać, pokroić na cienkie plasterki lub półplasterki. Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać marchewkę, oprószyć solą i cukrem, podsmażyć na al dente. Przełożyć do przestygnięcia. Kuskus wymieszać z marchewką, zieloną fasolką, dodać odsączoną fasolkę pinto, dużą ilość posiekanego szczypiorku, koperku i pokrojonego na mniejsze kawałki (paseczki) szpinaku. Doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać i podawać z ugotowanymi jajeczkami przepiórki, świeżą bazylią i miętą. NAJWAŻNIEJSZE : SAŁATKĘ na świeżo polewamy olejem rzepakowym czosnek bazylia, który nadaje jej orzeźwiający smak.