Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na surówkę, która błyskawicznie znika z talerzy na imprezie. Idealna na grilla. Delikatna z nieoczywistym połączeniem smaków selera, jabłka, orzechów i suszonej żurawiny. Podlana apetycznym sosem na bazie majonezu i jogurtu greckiego.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 787
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22827
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15249
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4946
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 787
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22827
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15249
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4946
Składniki
Pierś kurczaka ugotuj w ulubionych przyprawach, aż mięso będzie miękkie. Gdy wystygnie, pokrój w kostkę. Selera i jabłko ze skórką zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Orzechy pokrój na kawałki. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj żurawinę (można ją pominąć, jeśli się nie lubi).
Przygotuj dressing - połącz jogurt z majonezem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i wymieszaj. Dressing dodaj do składników sałatki, dopraw w razie potrzeby. Przed podaniem miskę możesz ozdobić liśćmi sałaty masłowej.