Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na surówkę, która błyskawicznie znika z talerzy na imprezie. Idealna na grilla. Delikatna z nieoczywistym połączeniem smaków selera, jabłka, orzechów i suszonej żurawiny. Podlana apetycznym sosem na bazie majonezu i jogurtu greckiego.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 501
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 838
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 501
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 838
Składniki
Pierś kurczaka ugotuj w ulubionych przyprawach, aż mięso będzie miękkie. Gdy wystygnie, pokrój w kostkę. Selera i jabłko ze skórką zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Orzechy pokrój na kawałki. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj żurawinę (można ją pominąć, jeśli się nie lubi).
Przygotuj dressing - połącz jogurt z majonezem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i wymieszaj. Dressing dodaj do składników sałatki, dopraw w razie potrzeby. Przed podaniem miskę możesz ozdobić liśćmi sałaty masłowej.