Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dzisiaj przewidziałem kolejną "mieszaninę" produktów swojskich z orientalnymi. Częścią naszej tradycji kulinarnej będzie swojski boczek surowy lub wędzony. A częścią orientalną to, z udziałem czego go przygotujemy. Będzie więc potrzebne mleko kokosowe, liście kaffiru, czy żółta pasta curry. A połączenie tych wszystkich składników, da nam pyszny finalnie boczek, którego smak mogę określić jako aromatycznie - słodkawy. Ale najlepiej niech każdy, kogo ta propozycja zaciekawiła przyrządzi go sobie i przekona się, jak on smakuje. Ja życzę smacznego, a szczegółowy opis znajdziecie w zamieszczonym linku. <WJ>
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10655
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4788
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 889
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9079
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1338
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10655
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4788
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 889
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9079
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1338
Składniki
Mięso oczyszczamy, nakłuwamy, przekładamy do wody z liśćmi kaffiru i pastą curry (50 g). Gotujemy 10 min. od momentu zawrzenia. Studzimy. Mleko kokosowe mieszamy z pastą. Boczek wkładamy do rękawa pieczeniowego, dodajemy marynatę. Całość zapiekamy 15 min. w 250°C, po czym rękaw rozcinamy i zapiekamy 5 min w 180° C z termoobiegiem. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy pod przykryciem (folia aluminiowa).