Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica na wędzonym boczku, cebuli i ostrej papryczce. Idealna na poranne śniadanie.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 947
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 947
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Plasterki boczku kroimy w kostkę i smażymy na gorącym tłuszczu. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, papryczkę kroimy w plasterki i dodajemy do zarumienionych skwarek z boczku.
Gdy cebula będzie ładnie zeszklona wbijamy jajka, solimy, pieprzymy i mieszamy. Smażymy nie za długo, żeby jajecznica nie była za sucha.
Podajemy ze świeżym domowym pieczywem. Smacznego!!!