Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki podawane w niebanalny sposób. Bardzo proste w wykonaniu!!!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Naleśniki: Jajka utrzeć z 2 łyżkami cukru, tak aby cukier się całkowicie rozpuścił. Dodać mleko, mąkę i łyżkę oleju. Dokładnie wymieszać. Z tak przygotowanego ciasta piec naleśniki (do upieczenia każdego naleśnika użyć 1 łyżeczki oleju). Powinno ich wyjść ok. 10-15 (w zależności od wielkości patelni). Sos: Zamrożone truskawki wrzucić do garnka, wsypać 3 łyżki cukru, wlać 0,5 szklanki wody. Postawić na bardzo małym ogniu i czekać aż truskawki się ''''roztopią'''', od czasu do czasu mieszając. UWAGA!!! NIE odmrażać wcześniej truskawek!!! Sposób podania: Na talerzu ułożyć płasko 1 naleśnik, polać sosem, ułożyć kolejny i znowu polać... i tak kolejno wedle uznania i apetytu:) jeść nożem i widelcem:) SMACZNEGO!!!