Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam mój przepis na śniadaniową owsiankę, z bakaliami, owocami, na słodko, na bogato, smacznego :-)
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 62
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 41
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 68
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 368
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2583
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 62
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 41
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 68
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 368
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2583
Składniki
1. Zaczynamy od uprażenia słonecznika. 2. Do emaliowanego kubeczka wsypujemy 4 łyżki płatków owsianych, zalewamy wodą z naddatkiem i nastawiamy na zagotowanie. Dodajemy szczyptę soli, łyżeczkę cukru i mieszamy. Dodajemy trochę ziaren chia i sezamu. Mieszamy od czasu do czasu, by płatki nie przywarły do dna. Dodajemy też łyżeczkę masła. 3. Gdy płatki się zagotują, zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu gotujemy ok. 20-25 minut, mieszamy od czasu do czasu. Gdy już zgęstnieją, wtedy dodajemy pozostałe składniki: trochę wiórków kokosowych, płatków migdałowych i rodzynków. Jeszcze chwilkę gotujemy na bardzo wolnym ogniu. Jeszcze cynamon i gotowe. Przekładamy do miseczki, podajemy z jakimiś owocami: u mnie na przykład z jabłkiem i prażonym słonecznikiem. Całość polana syropem klonowym. Smacznego :-)