Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kremista owsianka z granatem, kiwi i pomarańczą
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 749
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 749
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Składniki
Płatki zalewam mlekiem. Solę. Dodaję siemię lniane, babkę i otręby. Mieszam dokładnie i stawiam na palniku. Gdy owsianka się zagotuje - słodzę, dodaję masło i sok wyciśnięty z pomarańczy. Pozostawiam na najmniejszej mocy palnika, mieszając od czasu do czasu. Granat przepoławiam i obijam drewnianą łyżką, żeby wydobyć ziarna. Kiwi obieram i kroję. Ścieram skórkę pomarańczową. Gdy owsianka ma moją ulubioną, maziowatą konsystencję zdejmuję ją z palnika, przelewam do miski. Nakładam owoce i skórkę pomarańczy. Ozdabiam miętą i bratkiem.