Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajko sadzone w parówkowym serduszku
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 204
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 204
Składniki
Parówki nacinamy wzdłuż długości na pół pozostawiając 1-1,5 cm nieprzecięty kawałek. Łapiąc za nacięte końce ściągamy je do siebie tworząc z parówki serduszko. By serduszko trzymało formę zczepiamy je wykałaczką.
Rozgrzewamy na maśle patelnię i obsmażamy parówkowe serduszka na początek z jednej strony, a potem przewracamy na drugą i wbijamy do jego wnętrza jajko. Kiedy białko się zetnie ściągamy serduszka z patelni. Proste, tanie śniadanie, które na pewno wywoła uśmiech o poranku u partnera.