Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i bezproblemowy chleb z dużą ilością ziaren.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5989
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 455
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5989
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 455
Składniki
Mąkę, sól, cukier, ziarna oraz pokruszone drożdże zalać wodą i dokładnie wymieszać. Ciasto będzie miało płynną konsystencję. Odstawić do wyrośnięcia na 20-30 min., potem ponownie delikatnie wymieszać i przelać ciasto co natłuszczonej keksówki, wysypanej płatkami owsianymi lub orkiszowymi. Ponownie odstawić do wyrośnięcia na około 15-20 min.
Piec w temperaturze 230 st. (górna-dolna grzałka) około 45-50 min. Pierwotny (przed modyfikacją) przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki :)
I po chwili połowy już nie ma ;)