Do góry

Śniadania Przepis na:

Awokado pieczone z miodem

Awokado pieczone z miodem

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 1194

Dodano:

Odsłon: 68

Słodkie śniadanie o niebanalnym smaku.

Składniki

  • Awokado dojrzałe 1 szt.
  • Ricotta 2 łyżki
  • Miód 2 łyżeczki
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Awokado pieczone z miodem

Przygotowanie

  1. Awokado rozciąć wzdłuż i usunąć pestkę.

  2. We wgłębienia po pestce włożyć po łyżce ricotty i polać miodem.

  3. Awokado umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika z włączonymi grzałkami górną i dolną, rozgrzanego do 230 stopni Celsjusza.

  4. Piec przez 15 minut.

  5. Podawać tuż po upieczeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń