Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek i awokado to świetne połączenie. Przekonaj się sam :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 88
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1598
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2856
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 88
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1598
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2856
Składniki
Boczek kroimy w cienkie plastry. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Awokado rozgniatamy widelcem. Dodajemy sprasowane ząbki czosnku, łyżkę soku z cytryny, odrobinę oliwy z oliwek i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy.
Kromki chleba razowego smarujemy pastą z awokado. Na wierzchu układamy upieczone plasterki boczku. Smacznego