Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek i awokado to świetne połączenie. Przekonaj się sam :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11260
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11803
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1626
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11260
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11803
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1626
Składniki
Boczek kroimy w cienkie plastry. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Awokado rozgniatamy widelcem. Dodajemy sprasowane ząbki czosnku, łyżkę soku z cytryny, odrobinę oliwy z oliwek i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy.
Kromki chleba razowego smarujemy pastą z awokado. Na wierzchu układamy upieczone plasterki boczku. Smacznego