Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek i awokado to świetne połączenie. Przekonaj się sam :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8493
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10178
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4634
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 691
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8493
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10178
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4634
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 691
Składniki
Boczek kroimy w cienkie plastry. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Awokado rozgniatamy widelcem. Dodajemy sprasowane ząbki czosnku, łyżkę soku z cytryny, odrobinę oliwy z oliwek i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy.
Kromki chleba razowego smarujemy pastą z awokado. Na wierzchu układamy upieczone plasterki boczku. Smacznego