Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek i awokado to świetne połączenie. Przekonaj się sam :)
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 40
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 34
Szybka sałatka z pora i jajek, doskonała na kolację i na przyjęcia. Proste sk...
Odsłon: 93
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 40
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 34
Szybka sałatka z pora i jajek, doskonała na kolację i na przyjęcia. Proste sk...
Odsłon: 93
Składniki
Boczek kroimy w cienkie plastry. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Awokado rozgniatamy widelcem. Dodajemy sprasowane ząbki czosnku, łyżkę soku z cytryny, odrobinę oliwy z oliwek i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy.
Kromki chleba razowego smarujemy pastą z awokado. Na wierzchu układamy upieczone plasterki boczku. Smacznego