Do góry

Śniadania Przepis na:

Bagietka o smaku ciabatty

Bagietka o smaku ciabatty

Autor:

Przepisów i artykułów: 101 Ocena: 841

Dodano:

Odsłon: 1157

Domowe bagietki dla miłośników ciabatty. Łatwe i zdrowe. Polecam.

Składniki

  • 500 g mąki pszennej
  • 300 ml ciepłej wody
  • 15 g soli
  • 7 g drożdży w proszku
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiewam do miski. Dodaję suche drożdże i sól. Do suchych składników wlewam stopniowo ciepłą wodę. Ciasto wyrabiam, aż powstanie jednolita masa. Ciasto przykrywam bawełnianą ściereczką i pozostawiam w ciepłym miejscu na około godzinę.


  2. Wyrośnięte ciasto dzielę na trzy części, a z każdej z nich formuję bagietkę. Bagietki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Dodatkowo oddzielam je od siebie paskami z papieru. Przykrywam bawełnianą ściereczką i pozostawiam w ciepłym miejscu pod przykryciem na kolejne 30 minut.

  3. Wyrośnięte bagietki nacinam nożem i wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 250 st. C. na dno piekarnika wkładam żaroodporne naczynie wypełnione wodą. Piekę około 25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

drNowak 16 listopada 2018 Spróbuj dodać 1 łyżkę oleju lub oliwy - smak ciabatty murowany i nie wysycha. Pozdrawiam. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

natsko1993 27 września 2018 Koniecznie muszę wypróbować ten przepis <3

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń