Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na śniadanie lub kolację, z białej kaszanki. Musiałam ją udekorować tak, żeby danie było kolorowe z dużą ilością witamin :) No i tak zrobiłam :) Wyszła pyszna :)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8948
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8948
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Cebule kroimy w pół plastry, Kostki słoniny smażymy na patelni z przyprawioną pieprzem i solą cebulą.
Gdy cebula trochę się poddusi dodajemy pokrojoną w grubsze plastry kaszankę białą.
Smażymy do zarumienienia się kaszy.
Usmażoną kaszankę wykładamy na środek talerza, w środek kaszanki wkładamy nadciętego w 8 kawałków pomidora. W nadcięte miejsca wkładamy kawałki szczypioru, naokoło układamy wydrylowane czarne oliwki i po brzegach posypujemy drobno pokrojonym szczypiorem.
Smacznego :)