Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne skwary na gorąco z chlebkiem, jak i również na drugi dzień zastygnięty smalczyk z kawałkami uduszonego boczku. Polecam :)
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 318
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 172
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 600
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 318
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 172
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 600
Składniki
Wymyty, osuszony boczek kroimy w duże skwary (kawałki), solimy, pieprzymy i posypujemy ziołami.
Smażymy na gorącej patelni z dodatkiem smalcu wieprzowego.
Gdy kawałki boczku zarumienią się dodajemy pokrojone w półksiężyce cebule, przyprawione solą i ziołami. Smażymy do miękkości cebuli.
Gdy cebula jest miękka a roztopiony tłuszcz jest klarowny,doprawiamy do smaku solą i ziołami, oraz doprawiamy majerankiem. Chwilę smażymy żeby połączyły się smaki, i zakańczamy smażenie.
Możemy gorące skwary konsumować z chlebem.
Smaczne są również zastygnięte wraz ze smalczykiem na drugi dzień. Smacznego!!!