Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne skwary na gorąco z chlebkiem, jak i również na drugi dzień zastygnięty smalczyk z kawałkami uduszonego boczku. Polecam :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 56
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9308
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1131
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 56
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9308
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1131
Składniki
Wymyty, osuszony boczek kroimy w duże skwary (kawałki), solimy, pieprzymy i posypujemy ziołami.
Smażymy na gorącej patelni z dodatkiem smalcu wieprzowego.
Gdy kawałki boczku zarumienią się dodajemy pokrojone w półksiężyce cebule, przyprawione solą i ziołami. Smażymy do miękkości cebuli.
Gdy cebula jest miękka a roztopiony tłuszcz jest klarowny,doprawiamy do smaku solą i ziołami, oraz doprawiamy majerankiem. Chwilę smażymy żeby połączyły się smaki, i zakańczamy smażenie.
Możemy gorące skwary konsumować z chlebem.
Smaczne są również zastygnięte wraz ze smalczykiem na drugi dzień. Smacznego!!!