Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne skwary na gorąco z chlebkiem, jak i również na drugi dzień zastygnięty smalczyk z kawałkami uduszonego boczku. Polecam :)
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1189
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457680
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1443
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2264
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 579
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1189
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457680
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1443
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2264
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 579
Składniki
Wymyty, osuszony boczek kroimy w duże skwary (kawałki), solimy, pieprzymy i posypujemy ziołami.
Smażymy na gorącej patelni z dodatkiem smalcu wieprzowego.
Gdy kawałki boczku zarumienią się dodajemy pokrojone w półksiężyce cebule, przyprawione solą i ziołami. Smażymy do miękkości cebuli.
Gdy cebula jest miękka a roztopiony tłuszcz jest klarowny,doprawiamy do smaku solą i ziołami, oraz doprawiamy majerankiem. Chwilę smażymy żeby połączyły się smaki, i zakańczamy smażenie.
Możemy gorące skwary konsumować z chlebem.
Smaczne są również zastygnięte wraz ze smalczykiem na drugi dzień. Smacznego!!!