Do góry

Śniadania Przepis na:

Bułeczki ślimaczki

Bułeczki ślimaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1692

Dodano:

Odsłon: 753

Bułeczki ślimaczki- pyszności w sam raz na śniadanie nie tylko na ciepło!
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z połowy mleka, 2 łyżek cukru, drożdży i 2 łyżek mąki pszennej robimy rozczyn. Odstawiamy do wyrośnięcia. Jajka roztrzepujemy z cukrem. Mąkę mieszamy z solą jajkami i wyrośniętymi drożdżami. Wyrabiamy ciasto pod koniec dajemy roztopione letnie masło. Odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkowujemy i kroimy paseczki i zwijamy je w kształt ślimaka. Układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem i odstawiamy do wyrośnięcia. Przed pieczeniem smarujemy je roztrzepanym jajkiem i posypujemy makiem. Pieczemy do 20 minut w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

eluchap 15 kwietnia 2018 Bułeczki na śniadanie,do szkoły, na wycieczkę itd. Dodaję do książki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń