Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na bułeczki śniadaniowe. Przygotowałam te bułeczki z ciasta do pizzy i znikają błyskawicznie :) A jak nie bułki, to mamy przepis na ciasto do pizzy ;) czyli przepis 2in1
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 75
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 75
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól. Drożdże rozkruszamy, dodajemy cukier, ciepłą wodę i 2-3 łyżki mąki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy rozczyn do wyrośnięcia na jakieś 15 min. Wlewamy rozczyn do mąki i zaczynamy wyrabiać. Na koniec dodajemy dwie łyżki oleju. Dokładnie wyrabiamy ciasto i dzielimy na ok. 9 - 10 kulek z których formujemy bułeczki. Układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 15 min. Po tym czasie bułeczki możemy posypać żółtym serem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w 180st C przez ok. 25min. Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl