Do góry

Śniadania Przepis na:

Bulgur na mleku z gruszkami i cynamonem

Bulgur na mleku z gruszkami i cynamonem

Autor:

Przepisów i artykułów: 946 Ocena: 24965

Dodano:

Odsłon: 1268

Propozycja na pożywne i zdrowe danie z kaszą bulgur, gruszkami i cynamonem. Idealne na śniadanie jako poranny "zastrzyk" energii lub na przekąskę w ciągu dnia.

Składniki

  • 100 gram kaszy Bulgur
  • Mleko 1,5 %
  • 2 gruszki
  • Łyżeczka mielonego cynamonu
  • Cukier trzcinowy
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 100 gram kaszy bulgur (około 0,5 szklanki) ugotować w 0,5 szklanki wody i 0,5 szklanki mleka z łyżeczką masła, szczyptą soli i łyżeczką cukru trzcinowego.

  2. Gruszki obrać, pokroić w drobną kostkę, przełożyć do garnka i zalać niewielką ilością wody. Owoce zagotować z cynamonem i odpowiednią ilością cukru (tak, aby były dość słodkie).

    Gruszki gotować do momentu aż będą miękkie, a cała zawartość garnka delikatnie zgęstnieje.

  3. Do ugotowanej kaszy wlać szklankę mleka, dodać przygotowane słodkie gruszki z cynamonem, wymieszać i gotować wszystko razem przez chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków.

    Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń