Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują na ciepło z barszczykiem i na zimno,polecam.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Z łyżeczki cukru, drożdży i kilku łyżek mleka zrobić zaczyn /rozetrzeć łyżką / przykryć odstawić aby drożdże zaczęły "pracować" Mąkę przesiać dodać jajko,sól,olej zaczyn i resztę składników.Drewnianą łyżką wszystko dobrze wymieszać następnie wyłożyć na stolnicę i dokładnie wyrobić/ musi odchodzić od stolnicy i rąk/ Odstawić do wyrośnięcia przykryte ściereczką. Kiedy ciasto podwoi objętość przekroić na dwie części zrobić wałek pokroić na 7-8 kawałków w dłoniach formować łódeczki do środka wkładać po 1 łyżce pokrojonych i usmażonych z cebulką i doprawionych solą i pieprzem pieczarek. Ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia odstawić przykryte aby trochę wyrosły. Wstawić do nagrzanego / 175 stopni / piekarnika piec na złoty kolor 35-40 minut.