Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki z puree dyniowym, skórką cytrynową i pomarańczową. Nadziewane, u mnie domową konfiturą z płatków róż z tegorocznego jesiennego kwitnienia. Trafiła mi się wyjątkowo mało słodka dynia, więc puree wyszło prawie wytrawne. Dlatego bułki były mniej słodkie i dobrze. Polecam.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8458
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6855
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327275
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8458
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6855
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327275
Składniki
Z drożdży, szczypty cukru i odrobiny letniego mleka zrobić zaczyn. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem i razem z płynnym zaczynem przelać do przesianej mąki. Dodać resztę składników i wyrobić dość gęste ale elastyczne ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 40-60 minut. Wyrośnięte ciasto zagnieść jeszcze raz i podzielić na 12 w miarę równych kulek. Każdą część lekko spłaszczyć, włożyć nadzienie uformować bułki. Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 15 minut aż podrosną.
Nóż obtoczyć w kakao z cynamonem. Następnie ponacinać każdą bułeczkę , wykonując 4 nacięcia . Nacięcia robimy tępą stroną noża. W środek każdej bułki wcisnąć kawałek orzecha Odstawić do podrośnięcia na ok 20 minut. Następnie bułki posmarować roztrzepanym białkiem z odrobiną mleka i cukru.
Piec w 180 C przez około 20-25 minut.