Do góry

Śniadania Przepis na:

Chleb domowy bez wyrabiania

Chleb domowy bez wyrabiania

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 205

Dodano:

Odsłon: 10746

Przepis na pyszny chleb bez wyrabiania - chleb uda się największemu laikowi ;)

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chleb domowy bez wyrabiania

Przygotowanie

  1. Drożdże (suche) rozpuścić w 400 ml ciepłej wody, wymieszać i odstawić na bok. W międzyczasie do dużej miski przesiać 500 g mąki pszennej, dodać sól i cukier, wymieszać.

  2. Do mąki dodać drożdże, wszystkie składniki wymieszać dokładnie łyżką, aż do powstania masy o jednolitej konsystencji. Miskę przykryć czystą ściereczką i odstawić na pół godziny, aby ciasto wyrosło.

  3. Po 30 minutach wymieszać ciasto i przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Można posypać ciasto płatkami owsianymi. Odstawić na 10 minut. Po tym czasie włożyć chleb do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń