Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na śniadanie lub kolację.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8694
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8694
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Składniki
Rodzynki zalać wrzątkiem i odcedzić. Jabłko po obraniu pokroić w drobną kostkę. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni i przygotować blachę do pieczenia wykładając ją papierem do pieczenia i dodatkowo posypując mąką. W misce wymieszać suche składniki i mieszając drewnianą łyżką dodawać maślankę. Potem zagnieść szybko ciasto, dodać rodzynki i jabłka, znów zagnieść ( ciasto się lepi ), uformować okrągły bochenek i położyć go na blasze. Oprószyć mąką i naciąć ostrym nożem na krzyż. Blachę z ciastem od razu wstawić do piekarnika i piec 40-45 minut. Po upieczeniu wystudzić na kratce. Podawać na przykład z masłem i dżemem.