Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i zdrowy.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 195
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 195
Składniki
Przepis na zakwas podany jest w pozostałych moich przepisach.
Maślankę i sól mieszamy razem. Mąki, drożdże, cukier i zakwas mieszamy razem. Dodajemy maślankę i mieszamy mikserem. Po połączeniu się składników wsypujemy drożdże i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do foremki i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość to wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 1 godz. w temp. 180 st. C.