Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i zdrowy.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 82
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4196
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8661
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 82
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4196
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8661
Składniki
Przepis na zakwas podany jest w pozostałych moich przepisach.
Maślankę i sól mieszamy razem. Mąki, drożdże, cukier i zakwas mieszamy razem. Dodajemy maślankę i mieszamy mikserem. Po połączeniu się składników wsypujemy drożdże i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do foremki i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość to wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 1 godz. w temp. 180 st. C.