Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny mieszany chlebek na zakwasie z niewielkim dodatkiem drożdży
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 283
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11091
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3587
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1219
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4223
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 283
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11091
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3587
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1219
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4223
Składniki
Keksówkę wysmaruj cienką warstwą oleju i oprósz mąką Zakwas wymieszaj Drożdże rozpuść w letniej wodzie Wszystkie składniki na chleb umieść w dużej misce i dokładnie wymieszaj łyżką Gotowe ciasto przełóż do keksówki i wyrównaj Przykryj foliową reklamówką i pozostaw do wyrośnięcia na ok. 2 godz.
Po wyrośnięciu chleb piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 210°C przez 60 min (grzałka góra-dól) Po upieczeniu chleb wyjmij z foremki i pozostaw na kratce do całkowitego wystudzenia