Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysłowy chleb z dodatkiem maku to naprawdę smaczna propozycja dla miłośników domowego pieczywa ;)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23059
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1061
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104872
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23059
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1061
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104872
Składniki
Drożdże połączyć z cukrem. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym 4 łyżki maku, wyrobić ciasto. Gotowe odłożyć do podwojenia objętości. Następnie ciasto rozwałkować w prostokąt o wymiarach ok. 40x25 cm. Pokroić wzdłuż dłuższego boku na cztery pasy. Posmarować oliwą i obficie posypać 2 łyżkami maku.
Następnie każdy pasek zwinąć spiralnie wzdłuż własnej osi. Połączyć ze sobą spiralnie zwinąć i złączyć tworząc wieniec. Pozostawić do napuszenia. Następnie wierzch posmarować oliwą i posypać makiem, naciąć.
Piec w temp. 200 stopni przez ok. 30-40 min. Smacznego!