Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysłowy chleb z dodatkiem maku to naprawdę smaczna propozycja dla miłośników domowego pieczywa ;)
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Drożdże połączyć z cukrem. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym 4 łyżki maku, wyrobić ciasto. Gotowe odłożyć do podwojenia objętości. Następnie ciasto rozwałkować w prostokąt o wymiarach ok. 40x25 cm. Pokroić wzdłuż dłuższego boku na cztery pasy. Posmarować oliwą i obficie posypać 2 łyżkami maku.
Następnie każdy pasek zwinąć spiralnie wzdłuż własnej osi. Połączyć ze sobą spiralnie zwinąć i złączyć tworząc wieniec. Pozostawić do napuszenia. Następnie wierzch posmarować oliwą i posypać makiem, naciąć.
Piec w temp. 200 stopni przez ok. 30-40 min. Smacznego!