Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysłowy chleb z dodatkiem maku to naprawdę smaczna propozycja dla miłośników domowego pieczywa ;)
Drożdże połączyć z cukrem. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym 4 łyżki maku, wyrobić ciasto. Gotowe odłożyć do podwojenia objętości. Następnie ciasto rozwałkować w prostokąt o wymiarach ok. 40x25 cm. Pokroić wzdłuż dłuższego boku na cztery pasy. Posmarować oliwą i obficie posypać 2 łyżkami maku.
Następnie każdy pasek zwinąć spiralnie wzdłuż własnej osi. Połączyć ze sobą spiralnie zwinąć i złączyć tworząc wieniec. Pozostawić do napuszenia. Następnie wierzch posmarować oliwą i posypać makiem, naciąć.
Piec w temp. 200 stopni przez ok. 30-40 min.
Smacznego!
Skoro wcześniej opublikowałam przepis na grahamki, to teraz czas na chleb. Sk...
Odsłon: 7555
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53552
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14099
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166509
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 21
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53552
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14099
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166509
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 21
Składniki
Drożdże połączyć z cukrem. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym 4 łyżki maku, wyrobić ciasto. Gotowe odłożyć do podwojenia objętości. Następnie ciasto rozwałkować w prostokąt o wymiarach ok. 40x25 cm. Pokroić wzdłuż dłuższego boku na cztery pasy. Posmarować oliwą i obficie posypać 2 łyżkami maku.
Następnie każdy pasek zwinąć spiralnie wzdłuż własnej osi. Połączyć ze sobą spiralnie zwinąć i złączyć tworząc wieniec. Pozostawić do napuszenia. Następnie wierzch posmarować oliwą i posypać makiem, naciąć.
Piec w temp. 200 stopni przez ok. 30-40 min. Smacznego!
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb słonecznikowy
Pieczywo
Szybki chlebek z sezamem
Pieczywo
Chlebek odrywany serowo-czosnkowy
Pieczywo
Bułki z nadzieniem pieczarkowym.
Chleb słonecznikowy
Chleb słonecznikowy domowej roboty to świetna alternatywa dla pieczywa ze skl...
Odsłon: 2916
Szybki chlebek z sezamem
Zwykły chlebek na drożdżach z dodatkiem sezamu. W środku delikatny i mięciut...
Odsłon: 2589