Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieknie pachnycy chlebek z garnka na maslance;)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2969
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422073
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2225
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2969
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422073
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2225
Składniki
make przesiac do miski doac sol i ziarna wymieszac maslanke rozrzedzic z woda leko podgrzac dodac drozdze cukier i wymieszac dodac do przesianej maki, Wymieszac drewniana lzyzka ale tylko do polaczenia sie skladnikow przkryc folia spozywcza wstawic do lodowki na 12 godzin ( najlepiej to zrobic to wieczorem) Na nastepny dzien wyjac ciasto zagniesc na stolnicy albo na blacie pare razy wlozyc spowrote do miski i pozostawic w ciepym miejscu pod przykryciem jeszcze godzike czasu Po tym czasie do garnka zaroodpornego z pokrwa wykadamy ciasto chlebowe Wkladamy do zimnego piekarnika ustawiamy temperature do 230 st pieczemy chlebek 10 min potem zmniejszamy temperature do 200 pieczemy 30 min odkrywamy pokrywe i jescze 10 min pieczemy Smacznego