Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieknie pachnycy chlebek z garnka na maslance;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12411
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1400
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13329
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5646
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12411
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1400
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13329
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5646
Składniki
make przesiac do miski doac sol i ziarna wymieszac maslanke rozrzedzic z woda leko podgrzac dodac drozdze cukier i wymieszac dodac do przesianej maki, Wymieszac drewniana lzyzka ale tylko do polaczenia sie skladnikow przkryc folia spozywcza wstawic do lodowki na 12 godzin ( najlepiej to zrobic to wieczorem) Na nastepny dzien wyjac ciasto zagniesc na stolnicy albo na blacie pare razy wlozyc spowrote do miski i pozostawic w ciepym miejscu pod przykryciem jeszcze godzike czasu Po tym czasie do garnka zaroodpornego z pokrwa wykadamy ciasto chlebowe Wkladamy do zimnego piekarnika ustawiamy temperature do 230 st pieczemy chlebek 10 min potem zmniejszamy temperature do 200 pieczemy 30 min odkrywamy pokrywe i jescze 10 min pieczemy Smacznego