Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 231
Dodano: 28.08.2017
Odsłon: 40164
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
make przesiac do miski doac sol i ziarna wymieszac maslanke rozrzedzic z woda leko podgrzac dodac drozdze cukier i wymieszac dodac do przesianej maki, Wymieszac drewniana lzyzka ale tylko do polaczenia sie skladnikow przkryc folia spozywcza wstawic do lodowki na 12 godzin ( najlepiej to zrobic to wieczorem) Na nastepny dzien wyjac ciasto zagniesc na stolnicy albo na blacie pare razy wlozyc spowrote do miski i pozostawic w ciepym miejscu pod przykryciem jeszcze godzike czasu Po tym czasie do garnka zaroodpornego z pokrwa wykadamy ciasto chlebowe Wkladamy do zimnego piekarnika ustawiamy temperature do 230 st pieczemy chlebek 10 min potem zmniejszamy temperature do 200 pieczemy 30 min odkrywamy pokrywe i jescze 10 min pieczemy Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Edulka 17 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Z przykrością stwierdzam, że mój chleb nie wyszedł i niestety nie wygląda jak ten na zdjęciu. Musiałam go piec 15 minut dłużej niż w przepisie, bo był niedopieczony, a dodatkowo nie mogłam go wyjąć z naczynia, bo się przykleił z boków i na dnie. W środku jest niestety niedopieczony, wygląda ja by był z zakalcem.Proszę o podpowiedzi, co zrobiłam nie tak, bo bardzo chciałabym, żeby tem chleb pieczony z tego przepisu zagościł na stałe w mojej rodzinie.
5 Kto głosował? | Odpowiedz

smaker 01 września 2017Zgłoś do usunięcia
Gratulujemy! Twój przepis znalazł się w gronie najpopularniejszych przepisów sierpnia :)Szczegóły znajdziesz tutaj:https://smaker.pl/newsy-najpopularniejsze-przepisy-sierpnia,1899887,a,.html
Pozdrawiamy :)
1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 29 sierpnia 2017Zgłoś do usunięcia
Ludzie, co Was te przecinki tak intrygują hahaha.Tu chodzi, o przepis, a ten jest super, koniec, kropka :)
6 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 28 sierpnia 2017Zgłoś do usunięcia
Fajnie by było zobaczyć w przekroju:) Odpowiedzi: 1 ▼17 Kto głosował? | Odpowiedz