Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieknie pachnycy chlebek z garnka na maslance;)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17773
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1859
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15558
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7182
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17773
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1859
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15558
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7182
Składniki
make przesiac do miski doac sol i ziarna wymieszac maslanke rozrzedzic z woda leko podgrzac dodac drozdze cukier i wymieszac dodac do przesianej maki, Wymieszac drewniana lzyzka ale tylko do polaczenia sie skladnikow przkryc folia spozywcza wstawic do lodowki na 12 godzin ( najlepiej to zrobic to wieczorem) Na nastepny dzien wyjac ciasto zagniesc na stolnicy albo na blacie pare razy wlozyc spowrote do miski i pozostawic w ciepym miejscu pod przykryciem jeszcze godzike czasu Po tym czasie do garnka zaroodpornego z pokrwa wykadamy ciasto chlebowe Wkladamy do zimnego piekarnika ustawiamy temperature do 230 st pieczemy chlebek 10 min potem zmniejszamy temperature do 200 pieczemy 30 min odkrywamy pokrywe i jescze 10 min pieczemy Smacznego