Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i bardzo sycący chlebek...a może ciasto.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
Składniki
Blaszka keksówka 10 X 25 cm. Pieczoną dynię mieszamy z oliwą i letnim kefirem. Dosypujemy mąkę, drożdże i sól. Wszystko wyrabiamy w robocie kuchennym na gładką masę. Dodajemy pestki dyni i lekko zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem keksówki. Odstawiamy na 15, 30 minut. Wierzch ciasta smarujemy kefirem lub maślanką i posypujemy sezamem. Potem pieczemy w 200 C około 40 minut.