Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki ziemniaczane do których wielu ma słabość, zawsze smakują.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 617
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1850
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 393
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 617
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1850
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 393
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, odciskamy trochę z nich wody. Do lekko odciśniętej pulpy ziemniaczanej dodajemy w razie potrzeby mąkę ziemniaczaną, jajko sól i pieprz. Mieszamy wszystkie składniki.
Nagrzewamy patelnię z olejem i na gorącym oleju smażymy placki na złoty kolor z obu stron. Usmażone placki osączamy z oleju na ręczniczkach papierowych. Podajemy na gorąco z kwaśną, gęstą śmietaną lub jogurtem. Smacznego!!!