Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki ziemniaczane do których wielu ma słabość, zawsze smakują.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3994
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415654
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2653
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3994
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415654
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2653
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, odciskamy trochę z nich wody. Do lekko odciśniętej pulpy ziemniaczanej dodajemy w razie potrzeby mąkę ziemniaczaną, jajko sól i pieprz. Mieszamy wszystkie składniki.
Nagrzewamy patelnię z olejem i na gorącym oleju smażymy placki na złoty kolor z obu stron. Usmażone placki osączamy z oleju na ręczniczkach papierowych. Podajemy na gorąco z kwaśną, gęstą śmietaną lub jogurtem. Smacznego!!!