Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka bakaliowo-owsiane
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Do miski wsyp płatki owsiane, cukier, obrane i posiekane pistacje, jagody goji, posiekane orzechy włoskie i morwę. Wlej mleko wbij jajka. Całość dokładnie wymieszaj. Odstaw na 15 minut, raz jeszcze dokładnie wymieszaj. Dużą blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż foremki do pieczenia o różnych kształtach, na przykład serduszkach. Środki foremek wypełnij ciastem, dociśnij łyżką. Usuń foremki delikatnie podnosząc je do góry. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180’C przez około 20 minut. Ostudź. Białą polewę przygotuj zgodnie z przepisem, udekoruj nią ciastka. Danie Serdecznie Poleca Autor Pan Tomasz.