Do góry

Śniadania Przepis na:

Ciasteczka bakaliowo-owsiane

Ciasteczka bakaliowo-owsiane

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 61

Ciasteczka bakaliowo-owsiane

Składniki

  • Dwie szklanki płatków owsianych.
  • Opakowanie pistacji bez soli.
  • Opakowanie morwy białej suszonej.
  • Opakowanie jagód goji suszonych.
  • Opakowanie orzechów włoskich.
  • 150 Mi mleka trzy jajka.
  • Trzy łyżki brązowego cukru.
  • Opakowanie białej polewy i dekoracji.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski wsyp płatki owsiane, cukier, obrane i posiekane pistacje, jagody goji, posiekane orzechy włoskie i morwę. Wlej mleko wbij jajka. Całość dokładnie wymieszaj. Odstaw na 15 minut, raz jeszcze dokładnie wymieszaj. Dużą blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż foremki do pieczenia o różnych kształtach, na przykład serduszkach. Środki foremek wypełnij ciastem, dociśnij łyżką. Usuń foremki delikatnie podnosząc je do góry. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180’C przez około 20 minut. Ostudź. Białą polewę przygotuj zgodnie z przepisem, udekoruj nią ciastka. Danie Serdecznie Poleca Autor Pan Tomasz.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń