Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne, popularne i pyszne ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 77
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1157
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 448
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15445
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 77
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1157
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 448
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15445
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać łyżeczkę cukru, szklankę mąki, zamieszać, przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu na kilkanaście minut. Następnie dodać 1,5 szklanki mąki, jajka, 10 dag rozpuszczonego i przestudzonego masła, pół szklanki cukru pudru i wszystko dokładnie wyrobić. Przykryć i postawić do wyrośnięcia. Kruszonka Z 0,5 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru pudru i reszty masła zrobić kruszonkę. ( palcami rozcierać do czasu powstania pokruszonego ciasta ) Gotowe ciasto drożdżowe wyłożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy, na wierzch ułożyć wypestkowane śliwki skórką do dołu, posypać kruszonką. Włożyć do nagrzanego do 170-180 stopni piekarnika i piec około 50 minut.