Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł na niedzielne śniadanie, który pozwoli nam poczuć smak lata, a nie zabierze zbyt dużo czasu o poranku.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414305
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2284
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414305
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2284
Składniki
Cukinie kroimy na półcentymetrowe plasterki, i układamy na ręczniku papierowym, solimy i pieprzymy. Zostawiamy na 10 min. żeby puściła soki, i trochę zmiękła.
W tym czasie miksujemy ze sobą mąkę, mleko, wodę i zioła. Dodając jajko i szczyptę soli, aż do uzyskania gładkiej masy.
Na patelni rozgrzewamy olej, i smażymy krótko z dwóch stron, zanurzone w cieście plasterki cukini.
Obsmażone placuszki, odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.