Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 221
Dodano: 20.02.2010
Odsłon: 2720
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Drożdże, barszcz i cukier rozrobic i pozostawic do wyrośnięcia. jak wyroscie ( ok 15 - 20 min) dodac make pszenna, razowa sol i wode. Wymieszac. Piekarnik rozgrzac do 250 stopni i piec w tej temperaturze 10 min. Potem tem. zmniejszyc do 200 stopni i piec 50 minut.
Do ciasta chlebowego mozemy dodac wedle naszych upodoban pestki dyni, slonecznika zarodki zboz:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

sentinel 14 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Ja chlebek pieke w dlugiej waskiej brytwance co do barszczu to szczerze powiem ze w supermarkecie nie kupowalam, ale mysle ze jezeli juz jakis kupowalas i masz wyprobowany to takowy dodaj:). Zycze smaczenego:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

mysz204 12 marca 2010Zgłoś do usunięcia
a i jeszcze jedno w czym upiec ten chleb???? ile go wyjdzie z tej porcji??0 Kto głosował? | Odpowiedz

mysz204 12 marca 2010Zgłoś do usunięcia
a jezeli chcialabym kupic barszcz w supermarkecie to jaki polecasz???0 Kto głosował? | Odpowiedz

sentinel 22 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Tak, barszcz jest zamiast zakwasu i najlepiej jak by byl dobrej jakosci. Czasem takie barszcze mozna kupic w piekarniach i te wedlug mnie sa najlepsze:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Sugarspice 22 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
to bardzo ciekawe, czyzby barszcz bialy byl zamiast robienia zakwasu?0 Kto głosował? | Odpowiedz