Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity! I żaden kupny ser mu nie dorówna.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 131
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 131
Składniki
Ser pokruszyć palcami, i odstawić na tydzień w cieple miejsce aż zgliwieje. Przełożyć ser do garnka poprószyć sodą i odczekać dwie godziny. Podgrzewać ser na bardzo małym ogniu ciągle mieszając (jeżeli wydzieli się serwatka to ją odlać), kiedy masa stanie się żółtawa i rozciągliwa, dodać roztrzepane żółtka i masło, ciągle mieszając (masa musi być cały czas jednolita).
Dodać kmin lub koperek i posolić do smaku. Przelać do małych miseczek lub większej i zostawić do ostygnięcia.